British Pavillion for Shanghai 2010 Expo

Simply beautiful design.

britishpavilion 21 British Pavillion for Shanghai 2010 Expo

The Pavilion of Ideas, designed by Heatherwick Studio, beat five other short-listed designs, including plans put forward by the creators of the London Eye – the largest Ferris wheel in the world – to becomes the winner. The pavilion looks like a box with thousands of spines that hover without visible support above a public square.

All the spines, which can swing in the breeze, are tipped with tiny colored light sources which can display a variety of images together.

Inside the pavilion, visitors will see an enormous digital screen showing various contents. The outside area of the pavilion will be an exhibition space and auditorium as well as a cafe and shops surrounded by two strips of grass. The pavilion will be as ecological as possible and the designers are trying to make all the aspects recyclable and carbon-neutral. It is light, without heavy concrete foundations and will “touch the ground softly,” according to the introduction by Heatherwich.

Seen at Archtracker.

britishpavilion p British Pavillion for Shanghai 2010 Expo

ukpavilionshanghaiexpo heatherwick British Pavillion for Shanghai 2010 Expo

ukpavilionshanghaiexpo heatherwick2 British Pavillion for Shanghai 2010 Expo

You might also like: