Posts Tagged ‘social condenser’

Blank Studio – Social Condenser for Superior

social condenser main Blank Studio   Social Condenser for Superior

Architects: Blank Studio
Location: Superior, AZ, USA
Principal in Charge: Matthew G Trzebiatowski, AIA
Project Team: Michael Powell + Stefan Richter
Client: Alan + Christine Benoit; Superior C O A L, LLC
Structural Engineer: BDA Engineers
Electrical Engineer: Don Witt Engineering
Mechanical + Plumbing: Kunka Engineering
Constructed Area: 120 sqm + 42 sqm of outdoor dining terrace
Project year: 2007
Photography: Bill Timmerman

social condenser 5 Blank Studio   Social Condenser for Superior

The Social Condenser project is located at the base of the Superstition Mountain Range in the Town of Superior, Arizona which was founded in 1882 and has strong ties to mining of copper, silver and gold. The project is uniquely positioned between historic Main Street and Queen Creek. The site consists of two parcels, the project parcel to the north and an open landscaped parcel to be developed into future outdoor dining and music pavilion, and is bisected by an access path from the upper street level and a lower wooden footbridge that spans across the creek.